Ebcsontbeforr-allatorvos.hu

Kutya betegségek

Álmában bepisil a kutya

Álmában bepisil a kutya

6 perc a tartalom elolvasásának időtartama

A kutya mindenkinek családtaggá válik egy idő után, hiszen olyan szeretetteljesek és odaadóak gazdájuk felé. Ezért az csak természetese, hogy az ő egészségére is ugyanúgy oda fogsz figyelni, mint minden más családtag egészségére.

Álmában bepisil a kutya, okai

Lelki okok

A lelki probléma többször fordul elő olyan kutyáknál akiket örökbe fogadtak és előtte rossz körülmények között tartották. Ebből adódóan kialakulhatott náluk szorongás vagy rettenetesen félnek.

Szervi problémák

Természetesen első körben a legjobb ha elviszed állatorvoshoz és ott kerül kivizsgálásra a probléma. Érdemes az alábbi vizsgálatokat elvégezni vagy elvégeztetni:

Megvizsgálni a felfázás lehetőségét
Kutya vese vizsgálata
Kutya húgyvezeték vizsgálata
Cukorbetegség

Amennyiben már minden szervi betegséget kizártál utána lehet kezelni az esetleges viselkedésbeni problémákat. Ami a legfontosabb, hogy figyeld meg az életvitelt.

Mondok egy példát, száaztáppal eteted és viszonylag későn kap enni 8-9-10 óra körül este és utána még sokat iszik fekvésig.

Itt ebben az esetben érdemes előrébb hozni az etetést úgy, hogy az utolsó sétáltatást követően már ne legyen túlzottan szomjas. Természetesen a sétáltatáshoz elengedhetetlen a tökéletes kutyafaleszerelés.

Másik megoldás lehet, hogy nem hagysz kint neki estére ivóvizet. Másik megoldás ha többször viszed le sétálni.

Ivartalanítás

Ivartalanítást követően gyakran előforduló probléma a vizelettartási gondok. De! elvileg az ivartalanításnak nem kellene ilyen szövődményének lennie ezért kérlek keresd fel a műtétet végző orvost és kérd a segítségét a rejtély kiderítésében.

Szobatisztaság

Az álmában való bepisilés lehet a szobatisztaság alapvető hiányának is köszönhető, vagy amint azt már fentebb is említettem a rossz napi rutin is eredményezheti vagy a nem elegendő sétáltatás.

Természetesen jó ha tudjuk figyelni a kutyát hogyan viselkedik, mikor eszik, mikor iszik, esetleg kaparássza e az ajtót mielőtt baleset történik.

Alapvetően a kutyák nem piszkítanak saját maguk alá ez úgy alakul ki bennük hogy az alomban a szuka eleinte mindig feltakarítja a kölykök piszkát, így tanulják meg elsőnek hogy az alvóhely nem toalet.

Később pedig amikor már nagyobbak a kölykök saját maguk mennek az alomtól távolabb.

ezt megdönti ha a kiskutya mocskos alomban vagy helyen nőtt fel, tehát nem volt utánna rendszeresen vagy egyáltalán nem feltakarítva. illetve nincsen lehetősége a kutyának távolabbi helyen végezni a dolgát.

(kis zárt helyek, ketrecek, boxok stb) magyarán hozzászokott hogy a saját piszkában legyen, aludjon így nem alakul ki benne ez a reflex, tehát ahol éppen van egyszerűen elvégzi a dolgát.

Idős kutya bepisil

Természetesen több életkorban is előfordulhat a vizelettartási probléma, az egyik ha nagyon fiatal a kutya a másik ha már nagyon öreg.

Viselkedészavar

A viselkedészavar esetében ismét a lelki problémához tudunk visszatérni, itt amit ki lehet emelni az a szeparációs szorongás.

Általában azoknál a kutyáknál fordul elő akik sokat vannak egyedül és nincs terük a mozgásra, vagy udvaron ingerszegény környezetben tartott kutyák esetében.

Természetesen amennyiben megesik, hogy bepisil a lakásba a kutya azt azonnal fel kell tisztítani függetlenül attól, hogy alszik vagy sem, el kell tüntetni a szagnyomokat.

Hírlevél feliratkozás

Amennyiben szeretne 10% kedvezményt kapni a kutyusom.hu kutyafelszereléssel foglalkozó webáruházban kérem iratkozzon fel hírlevelünkre!

Bejegyzés megosztása

Facebook
LinkedIn
Email
WhatsApp

Kapcsolódó bejegyzések