Tanulás, és az angol nyelvtanfolyamok

Vannak könnyebb, és nehezebb szakmák. van aki könnyebben, és van aki nehezebben tanul.  Mindannyian mások vagyunk, így más dolgok is érdekelnek minket.

A tanulási vágy

Ebben sem vagyunk egyformák, de még családon belül sem. library-150367_640Valamiért nem minden olyan egyértelmű, és egyszerű, mint azt gondoljuk. Más egy egyke gyerek, és más az is, aki családban nő fel. Persze az elsőnek mindig nehezebb dolga van, míg a második gyereknek már sokkal könnyebb a helyzete. A harmadikról pedig már nem is beszélek.

Az első gyereknek mindig mindennel meg kell küzdenie. Hiába vannak mellette a szülei, neki mégis minden olyan nehéz, és nehezebben megy. Ha születik egy testvér, az sok mindent felborít. A második gyerek már csak úgy szívja magába a tudást, akarva akaratlanul is. Ha akar ha nem megtanul számolni, és ahogyan a nagy tanul vele együtt tanul ő is.

A szakmák, és a követelmények

Azok, akik nem vágynak nagy dolgokra, és nem akarnak diplomát tenni, nekik kevesebbet kell tanulnia. Persze ezt már mindenki tudja középiskolában, mint ahogyan azt is, hogy tovább szeretne e tanulni esetleg, vagy sem.

Persze az sem jelenti azt, hogy nem tanulhatunk többet. Sokan felnőtt fejjel döntenek úgy, hogy diplomáznak, vagy éppen érettségit tesznek.

Az angol nyelvtanfolyamok is igen népszerűek manapság. Egyre többen látják a nyelvben a fantáziát, és döntenek úgy, hogy tanulnak.

A nyelvek hatalma

Ha valaki már egy alap szintű tanulmánnyal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy mondjuk van egy érettségije, de ez mellett mondjuk beszél angolul, vagy németül, esetleg még egyéb nyelven, persze megfelelő szinten, ő biztosan fog magának munkát találni. De ha itthon nem talál olyat ami megfelelne a saját elvárásainak, vagy az igényeinek, akkor még külföldben is gondolkodhat. Nem hiába mondják azt, hogy a nyelv tudás hatalom.

Tudom, nehéz tanulni. Én azok közé tartoztam, aki soha nem vágyott diplomára. Én inkább az az ember vagyok, akit több dolog érdekel egyszerre. Érdekel a kézművesség, de a hordó készítés is. Az, hogy diplomám legyen…egyáltalán nem érdekel. De azt gondolom, ezzel nincs is baj, hiszen nem kell, hogy mindenki tovább akarjon tanulni, és diplomás legyen. Ugyan olyan nagy szükség van az egyszerű emberekre, mint a tanultabb, műveltebbekre.