Pont a legrosszabb időben lyukadt ki az autógumim

Nemrég új kiskutya került a házhoz. Nagyon aranyos ki jószág. Olyan barátságos és szeretni való. Ráadásul még olyan selymes a bundája, és olyan kövérkének tűnik a nagy pocakjától és apró lábacskáitól. Az egész család imádja. El is kényeztetjük rendesen. Néha azonban megfeledkezünk arról, hogy az ő gyomra nem bírja úgy az ételeket, mint a miénk. Ezért mindenki össze-vissza eteti minden félével, mivel milyen aranyos, és ezzel is kedveskedni szeretnének neki. Ebből kifolyólag nem egyszer megtörtént, hogy szegény Fülöp kutyuskánk rosszul lett. Ezek nem voltak olyan komoly rosszullétek, látszott rajta, hogy picit bágyadtabb, mint máskor, pont, mint az ember, amikor tele eszi magát. Ezek az időszakok sosem tartottak sokáig, egy-kettő jobban lett. Legutóbb azonban nem így történt. Szegény már második napja rosszul volt, mire a mi fejünkben is megfordult, hogy ez így nagyon nem oké, és el kéne vinni az állatorvoshoz. Szerencsére most már jól van, de így utólag nagyon bosszant, hogy miért nem vittük el hamarabb.

Amikor beszálltunk az autóba, hogy induljunk Fülöppel a dokihoz, észrevettem, hogy olyan furcsán indultunk el. Kiszálltam és láttam, hogy a bal hátsó kerekem teljesen le van engedve. Így nyilván nem indulhatunk el. Gondoltam, hogy gyorsan lecserélem a pótkerékre, azonban amikor felnyitottam a csomagtartót és kivettem a kereket, láttam, hogy az is lyukas. Nem tudom, hogy mi történhetett, illetve, hogy hogy nem vettük ezeket hamarabb észre. Végül taxit kellett hívnunk. Hát az sem volt egy könnyű menet. Az első kocsinak a sofőrje, amikor meglátta, hogy a kutyánkkal akarunk beszállni az autóba egyből továbbhajtott és az ablakból odakiáltott nekünk, hogy nem szállít állatokat. Nagyon kedves volt, mondhatom. Ezt igazán lehetett volna sokkal szebben is közölni. A következő taxit már úgy hívtuk, hogy kimondottan olyan kocsit kérünk, amelyikben utazhatunk kutyával együtt. Több, mint egy fél órát kellett az autóra várnunk. Én nem értem, hogy mi a bajuk a taxisoknak a kutyákkal, főleg ha az ilyen kistestű, és amúgy is az ölembe vittem volna.

Végül nagy nehezen sikerült eljutnunk az állatorvoshoz. Megvizsgálták a kiskutyánkat, adtak valami tablettát, és szigorú diétára fogták. Ezek után hamar helyrejött a drágánk, és most már sokkal jobban oda figyelünk arra, hogy mikor és mit adunk neki enni.

Nekem azonban még új gumikat kellett vennem. A szomszédunk ajánlotta a Gumidiszkont webáruházat, hogy onnan rendeljek új termékeket, ugyanis most nyári gumi akció van. Megnéztem, és először megijedtem attól, hogy mennyire széles a választék. Aztán láttam, hogy van egy kereső felület, amelybe, ha beírjuk azokat az adatokat, amelyek jellemzik azt, hogy nekünk milyen gumira lenne szükségünk, akkor jóval leszűkül a találatok száma. Nekem azonban fogalmam sem volt, hogy mégis mi mit jelent. Visszaszaladtam a szomszédba, akik elmagyarázták nekem, hogy mit hol tudok leolvasni, azonban azt is elmondták, hogy ha részletesebben szeretnék tájékozódni ezekről a dolgokról, akkor ezt ugyanezen az oldalon megtehetem. Gondoltam, hogy élek ezzel a lehetőséggel is, biztosan jól fog jönni a későbbiekben is. Most, hogy már tudtam pontosan mit is keresek könnyedén megtaláltam a kocsim számára az ideális gumikat. Rendeltem két darab nyári gumit, hiszen a pótkerekem is tönkrement.

A rendelés is nagyon egyszerűen ment, és még házhoz is szállítják a kiválasztott termékeket. Mivel mindig van valaki a házban, így nem kell félnem attól, hogy nem lesz, aki átvegye a futártól a termékeket. Mindenkinek elmondtam, hogy pár napon belül megérkeznek az új nyári gumik, és megmutattam, hogy hová tettem a pénzt, amit majd az, aki átveszi őket, oda kell, hogy adjon a futárnak.

Nagyon tetszett, hogy arra is volt lehetőségem, hogy a különböző márkák közül válasszak. Nem ismerek túl sok autógumi márkát, de igyekeztem olyat választani, amiről már hallottam. Valahogy az embernek ez mindig egy nagyobb biztonságot nyújt, gondolván, ha már egyszer hallottam róla, akkor biztos jó is.

Ezentúl azonban gyakrabban fogom ellenőrizni a kocsim állapotát, nem szeretnék még egyszer hasonló helyzetbe keveredni.