Munkálatok az új házban, cserépkályha építés

Végre sikerült a szüleimnek eladnia azt a nagy házat, amit már évek óta hirdettek. Igazából nagyon sajnálta mindenki, de már kettejüknek hatalmas volt a két szintes ház.

Az otthon alapítása

Mindenkinek egyaránt fontos az, hogy milyen otthona lesz, hogy kényelmesen elférjen benne. Ezt a szempontot tartották szem előtt a szüleim is akkor, amikor belevágtak hosszú évekkel ezelőtt a ház építésbe. Akkor mi még gyerekek voltunk, és otthon laktunk mind. Igen, mert sokan voltunk testvérek ám, négyen. Abban az időben ez nem volt meglepetés, hiszen mindenkinek sok gyermeke volt, és teljesen természetes az, hogy valaki sok gyermeket vállal. Neked van gyermeked?

A mi korosztályunk azért már nem ennyire bátor, ma azt gondolom a 2 gyermek lett az átlag, nem pedig a 4, vagy annál is több. Most már nem lennék benne biztos, hogy mindent meg tudnék ennyi gyermeknek adni, örülök, ha a kettőnek is sikerül.

A családi kupaktanács

Mindenkinek van otthona a családban szerencsére. Igaz, hogy a miénk is hiteles, de tudjuk fizetni szerencsére. Miután a szüleink elhatározták hogy eladják a házat, összehívtak bennünket, hogy elmondják az ő döntésüket. Én támogattam benne őket, hiszen hatalmas az a ház. Nem csak a nagysága a gond, hanem a fenntartása is. Nekik bőven elég lenne egy kisebb ház, 2 vagy 3 szobával. Az is csak azért szükséges, ha mennek az unokák, akkor legyen hol aludni.building-200274_640

Elég vicces volt a helyzet, hogy hamarabb meg volt az új ház, amit megszerettek volna venni otthonnak, mint hogy eladták volna a régit. Sok lehetőségük nem volt, vagy elszalasszák az alkalmat, vagy lépnek máshogy. Persze nem olyan könnyű milliókat előteremteni egy másik házra, még ha tudod, hogy a tiéd kétszer annyi is ér.

Szerencsére sikerült megoldani a helyzetet, és megvásárolták az ingatlant. Helyes kis paraszt házikó, anyám nagyon boldog volt. Sok érdekes ötletet találtunk az interneten, hogy mit hogyan lenne érdemes kialakítani?.

A második otthon

Elsőre nagyon szokatlan volt, hiszen mégis csak a nagy házban nőtünk fel, de ahogy elmondták a szüleim, hogy mik a terveik, és láttam, hogy anyám ragyog, tudtam minden rendben lesz. Olyan volt kicsit, mintha a második gyerekkorát élte volna. Teljesen felszabadult volt, tett vett, gondolkodott mit hova, és mi az ami hiányzik?

Minidig is szeretett volna egy cserépkályhát, de a nagy két szintes házban praktikusabb volt a kazán. Most ez a vágya is teljesülhetett neki, hiszen kerestek egy cserépkályha építéssel foglalkozó céget. Már csak azt kellett eldönteni, hogy milyet is szeretne pontosan. Azt gondolom ez volt a legnehezebb. Egyik alkalommal ellátogattam vele a kiállító terembe, hát bevallom, én is nehezen tudtam volna választani a sokból.

Szerencsére a döntést nem nekem kellett meghoznom, hanem anyámnak. Végül igaz, hogy jó sokára, de befutott a vevő a régi családi házra is, és így minden probléma magoldódott. A kölcsön kapott összeget visszaadták, és kényelmesen berendezkedtek a kis házban.