Motoros nadrágban az állatorvosi rendelőben

Állatorvosi asszisztensként dolgozom Nyíregyházán. Odavagyok a munkámért, imádom az állatokat és jó érzés segíteni rajtuk, még ha a munka oroszlánrészét nem is én végzem el, hanem a doki. Róla tudni kell, hogy pár éve végzett csak az egyetemen, szóval még nagyon friss hús a szakmában. Talán azért ilyen elhivatott még. Friss diplomásként nyitotta meg a rendelőjét a városban és sokan kezdtek el hozzánk járni már az első hetektől kezdve. Kellemes a légkör, a doki is laza, sőt, mi több, motorral jár dolgozni és sokszor – ha rutin vizsgálat van – csak magára kapja a köpenyt, de alatta motoros szerkóban nyomja. A páciensek – vagyis az állatok – imádják a dokit, még a legfélősebb kiscica és kiskutya is közvetlen és kezes lesz a közelében. Valamit tud ez az ember, az biztos!

motoros nadrág

És mi történik akkor, ha egy új páciensünk gazdija is nagy motoros, akár csak az orvos? Nos, akkor hosszas beszélgetések alakulnak, miközben a vizsgálandó cica vígan mászkál körbe a vendéglőben. Csak pár mondatot kaptam ki a beszélgetésből, ami a motoros ruhába öltözött úriember és a doki között zajlott. A doki szeretett volna egy motoros nadrágot rendelni, de nem tudta, honnan kéne beszereznie, majd a cicás férfi mondott neki egy oldalt, ahonnan ő vásárolta a holmijait. Miután végzett a vizsgálattal – a cicának semmi komoly baja nem volt szerencsére – már fordult is a számítógéphez és megnézte azt azt oldalt, amit a fazon ajánlott neki. “Ez túl drága szerintem, nem igaz, Kata? Nézd meg te is.” – szólt oda nekem, miközben én a műszereket pakoltam vissza a helyükre. Odamentem és megnéztem, miről is van szó, de szerintem is pofátlanság közel 100 000 Ft-ot elkérni egy motoros bőrnadrágért. “Kár, hogy ennyibe kerül, pedig a szülinapomra szívesen megleptem volna magam vele.” – mondta csalódottan. Ekkor született meg a fejemben a gondolat, hogy Ritával, a másik asszisztenssel és Pálmával, az állatboltossal – ami szintén a rendelő része volt – összedobhatnánk a pénzt, és vehetnénk a dokinak egy jó kis gatyát.

Már csak azt kellett kitalálnunk, honnan rendeljünk. A csajok szerencsére benne voltak a dologban és szívesen beleszálltak a nadrág összegébe. Mindhárman egy olyan oldal után kezdtünk el kutatni, ahol az árak nem az egekben vannak, de azért a termékek minőségiek, a szállítás gyors és megbízható és a weboldal is könnyen áttekinthető. Végül Pálmának sikerült ráakadni a Sixgear oldalára. Mikor megtalálta, a közös chat-be küldte el, hogy mi is meg tudjuk nézni. Mivel mindkettőnknek nagyon tetszett és motoros nadrág is szép számban szerepelt a termékek közt, eldöntöttük, hogy innen fogunk vásárolni. Valahogy ki kellett deríteni, melyik tetszene a legjobban a dokinak, ezért másnap megpróbáltam kideríteni ezt. A méretét nem volt nehéz kitalálni, nem is kellett, mert azt a cicás férfival megvitatták és meghallottam szerencsére. Aztán anélkül, hogy ez szót is szóltam volna, a doki maga árulta el, milyen nadrágot szeretne magának! Épp egy kiskutya ivartalanítása után voltunk és pakoltuk be az állatot a kennelbe, hogy nyugodtan gyógyulhasson, amikor a doki elkezdte magyarázni, hogy neki olyan motoros nadrág kell, aminek van nadrágtartója és vízálló is, ugyanis nyáron mennek motoros túrára Horvátországba a Plitvicei-tavakhoz és oda szüksége lenne egy ilyen felszereltséggel rendelkező túrázós-motoros cuccra. Na több se kellett, miután vége lett a rendelésnek, összeültünk a közeli pékségben a lányokkal és megnéztük, hogy a Sixgear-en kapható-e nadrág ilyen paraméterekkel. Szerencsére nem kellett csalódnunk az oldalban, mert megtaláltuk rajta a doki álmainak nadrágját a sokféle más motoros nadrág között. Kantáros volt és vízálló, az ára is tökéletes volt, szóval biztosak voltunk benne, hogy tetszeni fog neki. A Sixgear a Shox oldalára irányított át minket, ahol kiválaszthattuk a méretet, aztán a szükséges adatok beírása után – meglepő módon – nem csak utánvéttel, vagy készpénzes fizetéssel lehetett rendezni a nadrág árát, hanem online is lehetett fizetni. Az én bankkártyámmal intéztük ezt el és a nadrág árát három részre osztva a rájuk eső részt odaadták nekem a lányok. Azt is megválaszthattuk, hogy házhoz szállítsák-e a terméket, vagy az üzletben vesszük át személyesen. Mivel megnéztük, hol az üzlet és kiderült, hogy Pálma ott lakik közel hozzá, abban maradtunk, hogy ő megy el és veszi át, amikor lehet. A regisztrációnál ezért az ő adatait adtuk meg. Mikor kifizettem a terméket, Pálmának már ment is az e-mail a sikeres rendelésleadásról. Nagyon könnyedén és zökkenőmentesen mennek a dolgok a Sixgear-en és a Shox-on, pillanatok alatt leadtuk a rendelést, megkaptuk a visszaigazolást és nem volt már más dolgunk, mint hátradőlni és várni, hogy Pálma elmehessen átvenni a csomagot.

motoros nadrág 1

Egyik reggel, nem sokkal, miután megvettük a nadrágot, Pálma egy ajándékpapírba csomagolt valamivel jött be dolgozni. Én és Rita is rögtön tudtuk, mit rejt a csomag. Péntek volt és másnap volt a doki szülinapja, úgyhogy a rendelés vége után odamentünk hozzá és átadtuk neki az ajándékot. Nagyon örült neki és fel is próbálta, szerencsére olyan volt, minta ráöntötték volna. Azt mondta, 100 %, hogy ebben fog majd elmenni a horvát motoros túrára, mert biztos, hogy remekelni fog majd ott a nadrág. Örültünk, hogy sikerült megoldani neki ezt a problémáját, a Sixgear-en bárki megtalálja a neki szükséges motoros cuccot, ebben biztos vagyok!