Kávézni egy rendelőben?

A minap el kellett vinnem a kutyámat az állatorvoshoz. Egy fiatal beagle-öm van, Lilinek hívják. Sajnos úgy tűnt, elrontotta a gyomrát, úgyhogy elvittem rögtön dokihoz, hátha rá tudunk jönni, hogy van-e valami olyasmi, amit esetleg nem ehetne, vagy hogy mi a gond.

Szerencsére a rendelő közel van hozzánk, de nem akartam, hogy szegénynek fájó hassal sétálnia kelljen, úgyhogy autóval mentünk. Körberaktam őt újságpapírral, meg egy régi, megviselt takarót is köré tettem és azonnal száguldottunk a rendelőbe.

Nem voltak sokan előttünk, csupán egy nő volt ott a tengerimalacával, de utánunk már ketten is jöttek, szóval még épp időben értünk oda. Nem szeretek az állatorvosnál olyan sokáig lenni, mert tudom, hogy Lili ettől teljesen kikészül és akár egy fél napon keresztül rossz kedve van tőle. Ez azért van, mert régebben megkapta az oltásokat, és szerintem ezzel az élménnyel kapcsolja össze, és olyan még nem volt, hogy betegség miatt mentünk volna, amiből a doki kigyógyítja, tehát így esélytelen, hogy pozitív élménnyel tudta volna idáig összekötni a dokihoz járást.

A rendelőben volt egy kis sarok, ilyen kávézós saroknak nevezném. Egy asztalon volt egy nagy tálca, tele kis csészékkel, tejjel (tudod, az a kis műanyag pohárkában kapható tej, amit mindenhol adnak a kávé mellé), édesítőszerrel, cukkoral és a kávéval meg a kávéfőzővel. Mint kiderült, a recepciós hölgy feladata, hogy ott mindig legyen kávé és tiszta csésze. Ez a gazdik számára van kirakva, csupán kedvességből.

Láttam, hogy az egyik hölgy odamegy és kiszolgálja magát, és ebből egyből egy gondolat jutott eszembe. Milyen ötletes dolog, ha valaki kávézással kapcsolatos dolgokat ad ajándékba. Én például nagyon örülnék neki, mert imádom a kávét. Akkor is fülig ér a mosolyom, ha kapok egy kiló pörkölt kávét. Persze nem mindegy, hogy milyet, ebben azért válogatós vagyok. A koffeinmentes kávét egyáltalán nem szeretem. Van otthon olyan kávégépem is, ami kapszulával működik, de aki koffeinmentes kávét szeretne, az ne hozzám jöjjön, mert nálam sosincs olyan.

De szeretem a kávéfőzőket is. Olyan szépeket látok mindig az üzletekben. Egyszer biztos, hogy fogok venni egy drága, szép, sokfunkciós kávégépet. Nagyon szeretem őket, ráadásul szerintem egy teljesen jó dekorációnak is számít a lakásban. Az évek során pedig rengeteg bögrét gyűjtöttem össze, de vannak szép csészéim is. A kávékapszulás gépet csak akkor használom, ha nagyon muszáj, vagy éppen sietek. Viszont ebben tudok csinálni csokis kávét is, van ilyen kapszulám, azt szeretem.

Végül Lilinél minden rendben lett, kipróbálunk egy új étrendet, amiből kizárunk néhány ételt, megnézzük, hogy így is van-e még hasmenése, vagy nem. Amikor aztán hazamentünk, nézelődni kezdtem az interneten. Ha már a rendelőben eszembe jutott a kávé, mint ajándék, és amúgy pont kellene lassan ajándékot vennem, akkor már utánajártam, hogy miket lehet ajándékba venni, ami kávézással kapcsolatos.

Végül is nem vertem nagydobra az egészet, mert kiderült, hogy a barátnőmnek nemrég ment tönkre a kávégépe, így a legegyszerűbb és legértelemszerűbb az volt, ha kávégépet veszek neki. Ő a legjobb barátnőm, úgyhogy nem volt kérdés, hogy nem a pénz fog dönteni a kávégép kiválasztásánál.

A kávézásról olvastam egy cikket, érdekességképpen olvastam el, ha már úgyis a kávézás volt terítéken. Sok érdekes dolgot olvastam a kávéról és kávézásról abban a blogban. Aztán észrevettem, hogy itt nem csak blogok vannak, hanem vásárolni is lehet. Vagyis ez azt jelenti, hogy az oldal, az ajandek.varazslo.hu összeszedi a témához kapcsolódó webshopokat és azok termékeit, te pedig ki tudod így választani, amelyik tetszik. Szóval végül kávégépet vettem neki, azt is így találtam meg. Megrendeltem, pár nap alatt nálam volt. Szépen becsomagoltam, majd elraktam a szekrény mellé, hogy majd el ne felejtsem, ha megyek a bulijára. Persze Lili lerágta a csomagolópapírt, úgyhogy kétszer kellett becsomagolnom és a doboza is kicsit kárt szenvedett, de nem volt vészes. A barátnőm csak nevetett, amikor elmeséltem neki, miért néz ki ennyire bénán az ajándéka. De nem ez számít, hanem az, mi van benne, annak pedig nagyon nagyon örült, mert mint mondtam, az övé tönkrement.