Jacuzzi telepítés az állatorvosi rendelőben!

jacuzzi telepítésMióta ember él a földön, mindig próbál az állatokkal valamiféle összhangban lenni. Tartjuk, gondozzuk, a számunkra hasznos állatot, akár a szőréért, akár a tejéért, vagy csak azért, mert nagyon aranyosak és jó, ha birtoklunk egyet. A számunkra nem annyira hasznos állatokat, kártékony kis gaztevőket, pedig megpróbáljuk redukálni. Szerintem kevés az igazi olyan állat barát, aki azért vesz vagy jobb esetben, fogad örökbe egy állatot, mert kedveli a társaságát, manapság inkább az a jellemző, hogy valamilyen terápiás céllal veszi a gazdi magához kedvencét. Sokak nagyon magányosak, vagy egy új élőlénnyel próbálja egy másik elvesztését betölteni a szívében, aztán ha jön egy harmadik, a pótlék mehet a levesbe… Ezen az elven indultam el, mikor kitaláltam a modern állatorvosi rendelőt, azaz inkább csak a várótermét.

Mi lenne, ha a gazdik, akik kis kedvenceiket hozzák a szörnyű vizsgálatokra, azt a néhány óra várakozást el tudnák ütni egy közösségi térben. Kedvencüket odaadják a nővérkéknek, amíg ők beléphetnek a várakozó szobába, ahol kikapcsolódhatnak a többi állattulajdonossal. Az állatbarátok, szeretik megosztani tapasztalataikat, történeteiket másokkal, akik hasonló érdeklődéssel követik nyomon a sztorit, nem úgy, mint azok, akik nem élnek halnak az állatokért. Mindezt egy jó csésze kávé, vagy tea mellet, netán kicsit erősebb ital kíséretében, vagy egy jó biliárd, darts, csocsó játszma mellett. Egy új színtere lenne a kapcsolatteremtésnek, ahol a magányos, vagy csak az ismerkedni vágyók, az állatokban biztos azonos érdekeltségű emberek találkozhatnak, ismerkedhetnek.

Persze itt is lehet egyenlőbbnek lenni, mint az életben, ezért ki lenne alakítva egy VIP szoba is, ahol mindenféle SPA szolgáltatás kényeztetné a gazdikat, amíg kedvenceikre várnak. Az én személyes kedvenc elképzelésem az, amikor egy pudlival rendelkező húszas évet járó hölgy és egy gyönyörű németjuhászt birtokló úriember a VIP szobában egy pezsgő társaságában megbeszélik a frissen betelepített jacuzziban, hogy miért műtik a kutyájukat. Csodálatos kép.

Tehát ha végre arra adom a fejem, hogy megvalósítsam ezt az ötletet, biztos, hogy a jacuzzi telepítéssel fogom kezdeni! Rövid keresgélés után a weben, rátaláltam egy masszázsmedence mester honlapjára, ahol nagyon hasznos infót találtam erről a témakörről. Kitért a medencetelepítéstől egészen a fertőzésekig, amit az ápolatlanság eredményezhet. Itt tudtam meg, hogy a jacuzzit csak vízszintes helyre szabad telepíteni és egy olyan felületre, ami elég nagy súlyt bír el, mert maga a medence és benne a víz elég súlyos, nem beszélve arról, ha még az emberek belekerülnek. Ha ez adott, akkor biztosak lehetünk benne, hogy évekig megtartja az eredeti alakját és az egy négyzetméterre jutó nagy súly se fog problémát okozni. Nem lenne túl jó, ha a beszerelést követően, eldeformálódna vagy leszakadna valahonnan a medence. Telepítése után kezdődik az igazi izgalom. Főleg egy közhasználatú helyen, mint az állatorvosi rendelő VIP részlegén, kell odafigyelni a víz PH értékére. Nem lenne szerencsés, ha a kedvenc gyógyultan a gazdi pedig betegen távozna! Ezért kell egy szakembert igénybe venni, hogy problémamentesen működhessen a nyugalom kádja. Szerencsére, már hamar megtalálhatjuk az ideális jacuzzi mesterünket!

Remélem sikere lesz a kis ötletemnek és az emberek kihasználják majd a várakozás nyújtotta lehetőségeket, mert sokkal jobban telne az idő a váróban és minden stresszt képes levenni egy jó helyre telepített pezsgőfürdő!