Ha kifogy a rendelőben az altatáshoz használt gázpalack…

Tudom, mindenki mondta, hogy a Mopsz nem egy hálás kutyafajta egészség ügyi szempontból. Sok baj van vele, gyenge az immunrendszere és nem él szegényke túl sokáig. Ennek ellenére ez a kedvencem, és ha ez, akkor nincs visszaút. Éveken keresztül vártam, hogy végre lehessen egy kutyám, mégpedig egy Mopsz, akit Kolosszusnak hívnak.

Amikor sikerült madarat lehetett velem fogatni. Annyira örültem neki és megfogadtam, hogy mindennél jobban fogok rá vigyázni, rendszeresen kivizsgáltatni az orvossal, tisztán tartani, stb. Igazi házi kedvencet akartam belőle faragni és persze reménykedtem benne, hogy ennek hála nem fog sokat betegeskedni, nem lesz vele baj és sokáig a legjobb barátom marad.

Ez be is vált. Nagyon ügyeltem minden kis részletre és egészségesen nevelni Kolosszust. De egyszer, minden igyekezetem ellenére, komoly baja történt. Egy nagyobb testű vad kutya, aki nem volt megnevelve és rendesen betanítva, összemorgott vele és nagyon csúnyán megharapdálta. Azt hittem, hogy nem éli túl. Rohantam vele az állatorvoshoz.

Balszerencsémre, amikor megérkeztem az orvos mondta, hogy egyszerűen nem tud mit tenni, muszáj várnunk még, mert épp most fogyott ki a gázpalack, amit az altatáshoz használ. Azt hittem ott helyben elájulok. Hogy hogyan lehet ekkora pechem. Valamit biztosan rosszul csináltam aznap. Az orvos odajött, megfogta a vállamat és megnyugtatott.
– A blökit be tudom vinni a gyengélkedőre, megteszem az első lépéseket, a felkészülést a műtéthez. Addig pedig ne aggódjon, a gázpalack eladó cég profi és pillanatok alatt kiér, kicseréli a szabványméretes palackot, és már kezdhetem is a műtétet. Mivel évek óta náluk vásárolok, biztosra tudom mondani az egyszerűségüket, gyorsaságukat és pontosságukat. Mire végzek a kutya bemosdatásával, felkészítésével és hat a fájdalomcsillapító, már ki is lesz cserélve, a palack. –

Először nem akartam elhinni. Még annyira a sokk hatása alatt voltam, hogy teljesen döntésképtelenné váltam. Most menjek másik rendelőbe, vagy adjam oda neki a kutyámat, végül utóbbi mellett döntöttem. Ha a doktor úr azt mondja, hogy így lesz akkor így lesz, ez a legjobb, amit tehetek.

Odaadtam neki Kolosszust, ő hátravitte. Közben már meg is érkezett a palackfutár és nekiálltak kicserélni a palackot. 10perc sem kellet és már végeztek is, Kolosszus pedig kényen állt az altatásra és a műtétre. Szerencsére minden jól sikerült, az orvos kitisztította és összevarrta a sebeit, beoltotta fertőzés ellen, és megkapta a szükséges gyógyszereket a lehető leggyorsabb gyógyulás érdekében. Egy éjszakára bent kellett hagynom, de másnap már haza is vihettem.

Nagyon gyorsan és szépen felépült azóta, minden rendben van. Nem is gondoltam volna, hogy a kutyám megmentéséért nem csak az orvosnak, de egy gázpalack eladó cégnek is hálás leszek, akik a legnagyobb profizmussal, rendkívül hamar tudták megoldani a problémát és így a kutyám életben maradhatott.