Egy havi vps bérleti díj szeretettel Buksitól, a pokrócevő szőrgombóctól

Buksi kutyánk a múlt héten befalta az alvós pokrócát. Mondanom sem kell, hogy mekkora volt a rémületünk, mikor megláttuk, hogy hiányzik a fele és sehol sem találjuk! Buksi sajnos már máskor is művelt hasonlót, úgyhogy nem volt kérdés számunkra, hogy azonnal el kell mennünk az állatkórházba. Jól ismerik Buksit, már azóta, hogy hazahoztuk a menhelyről és elvittük az első vizsgálatára és oltására.

Alaposan ki kellett vizsgálni, bélmozgató gyógyszert kapott, megröntgenezték, minket meg alaposan leszidtak, hogy mért adunk neki olyan cuccot, amit nem tud megemészteni, ha tudjuk, hogy nem képes uralkodni magán. Nagyon elhúzódott a vizsgálat. Jó sokáig benn voltunk. Én egy csomó vizsgálatban nem is tudtam részt venni, mert elég volt csak egy ember, hogy Buksit lefogja és irányba helyezze az ultrahangnál például. Merthogy arra is szüksége volt. Természetesen.

A vizsgálatok ideje alatt, hogy oldjam az aggodalom miatti feszültségemet, szóba elegyedtem az állatorvosi asszisztenssel. Új lány, látszott rajta, hogy ő is kicsit feszeng. Megkérdeztem, hogy milyen itt dolgozni és szereti-e? Elmesélte, hogy különösen azt szereti benne, hogy nagyon változatosak a mindennapjai és a feladatai. A sokféle állatka mellett, megbízták azzal a feladattal is, hogy keressen egy új vps hoszt céget, mert a mostanival nem volt elégedett a doktor úr. Nemrégiben épül fel a körzetükben egy hatalmas bérház 600 lakással és ez azt is jelentette, hogy nagyon sok új állatkával rendelkező család érkezett az állatkórház melletti utcába. Ennek köszönhetően egy hónap alatt dupla annyi állatot és az összes adatát be kellett jegyezniük. Tehát kétszer akkora tárhelyre lett volna szükségük. A jelenlegi szolgáltatójuk azonban nem állt hozzá túl rugalmasan a megoldandó problémához. Amikor végre pedig elkészültek az új felállással és szerződéssel, irreálisan magas összegben határozták meg a havidíjat.

Eljött tehát az ideje, hogy szolgáltatót váltsanak és ezzel a nem egyszerű, de annál felelősségteljesebb feladattal az új asszisztenst bízták meg. Eléggé mélyvíz. Sok helyen keresgélt, de egy nagyon megbízható, ügyfélközpontúra tervezett berendelkezésű és lehetőleg állatbarát vps bérbeadással foglalkozó vállalatra volt szüksége. Végül egy kollégája segített neki, aki egy kutyák segítésével foglalkozó állatorvosi rendelőben dolgozik és az ő munkájukat támogató céget javasolta.

A mi asszisztensünk is megnézte a honlapjukat, mert a kollégája ajánlása elég nívósnak számít állatorvosi, állatmentési berkekben. Alaposan átböngészte az ajánlataikat. Az oldal felépítése a szellemiség, amit a cég képviselt már elsőre meggyőzte arról, hogy valószínűleg megtalálta azt a szervezetet, amit keresett. Árban mindenképpen kedvezőbb feltételeket biztosítottak. Az első megbeszélés is nagyon jól sikerült. Az ügyfélszolgálat hozzáállása elsőrendű volt, azonnal sikerült elintézni mindent. Ráadásul van egy akciójuk, amivel öt napig ingyen tesztelhetik az általuk kínált vps-t. Innentől kezdve nem is volt kérdés, hogy ezt a próbaidőszakot igénybe fogják venni.

Buksi vizsgálatának ideje a próbaidő negyedik napjára esett. Teljes mértékben meg vannak elégedve a működésével. Nem csak az asszisztencia, de az állatorvosok is. Kicsit utána jártak és kiderítették, hogy nagyon sok kisebb és nagyobb vállalkozás szavazott már bizalmat ennek a cégnek. Ennyi új állat mellett egyébként sem tudnának akkora figyelmet szentelni az adattárolásnak. Nem lenne idejük a fenntartásra, ezzel a céggel azonban a karbantartással nem kell foglalkozniuk, hiszen azt is ők végzik. Úgyhogy azt mondta nekem az asszisztens, hogy holnap felmondják a szerződést a régi szolgáltatóval és leszerződnek a Rackforesttel. Én pedig nem is gondoltam volna, hogy egy állatorvosi rendelőben ilyen kérdéseket is meg kell tudni oldani! Az első havi bérlési költségeket pedig, Buksinak köszönhetően, mi fizettük nekik… Szóval Buksi csókjait küldi a doktor bácsinak!