Beszélgetés az állatorvosra várva

Egyik nap állatorvoshoz kellett vinnem Tapmancsot. Szegény nagyon csúnyán kezdett köhögni, kedvetlen lett és a láza is felment. Én meg nagyon megijedtem, hogy mégis hol fázott meg, vagy összeszedet valamit? Elmentünk hát a dokihoz, hogy megvizsgálja, és megmondja, milyen gyógyszereket adhatok a kis kedvencemnek.

De úgy néz ki, valami járvány lehet most, mert jó sokan voltak a rendelőben. Nem baj, gondoltam inkább kivárom a sorom, mint hogy Tapmancs ne adj isten rosszabbul legyen.

Elkezdtem kérdezősködni a többi gazditól, hogy az ő kedvencüknek is ez-e a baja, és tudnak-e valamit a dologról. Egy kedves párral végül beszélgetésbe is elegyedtünk. Nekik egy kis pudlijuk volt hasonló tünetekkel, mint ami az én kutyusomnak volt. És azt mondták, hogy szerintük valami megfázás lehet.

Mivel tényleg jó sokan voltak, egy idő után eltértünk a témától a beszélgetésben és kibeszéltük az élet nagy dolgait. Mert mégiscsak jobb új emberekkel ismerkedni, mint csöndben ülni és malmozni.

Elmesélték, hogy éppen újítják a házukat és lecserélik a fűtés rendszerüket elektromos fűtésre. Elektromos fűtés? Ezen elámultam. Nem az van, hogy az árammal történő fűtés sokkal drágább, mint az összes többi? Ezen nevettek egy kicsit, mert mindig ez az első kérdés amit megkapnak. De azt mondták, hogy nem drágább. Lehet hogy régen az volt, de ma már sokkal többet fejlődött a technika, és így igazán gazdaságos az egész.

Ők fűtésre a optimalizált klímát választották, ami azért nagyon jó, mert kettő az egyben. Nyáron lehet vele hűteni, megvéd a kinti hőségtől. Télen pedig fűtésre is tökéletes. Tökre megörültem neki hogy beszélgetünk, mert nem is tudtam, hogy van ilyen. Mindig tanul az ember valamit, még a legváratlanabb helyeken is.

Tovább kérdezgettem őket, hogy mégis milyen ez a klíma? Hogy működik? Elmondták, hogy egy modern elven működik, inverteres hőcseréléssel. Többek között, ezért is éri meg ezzel fűteni, mert sokkal kevesebbet fogyaszt. És az a típus amit ők vettek, még külön energiatakarékos is, készenléti helyzetben csupán 0,5 W-ot használ.

És vannak nagyon jó funkciói. Ott van például a csendes üzemmód, ami akkor nagyon hasznos, ha az ember aludni szeretne. Mert ilyenkor halkabban üzemel a kinti és a benti egység is, így nem zavar a szundikálásban. Aztán lehet wifiről irányítani, meg időzíteni is, így be tudják állítani, hogy mikor hazaérnek, pont olyan idő várja őket a lakásban, mint amilyet szeretnének.

Van rajta gyerekzár, ami akkor nagyon jó, ha a kislányuk szeretné megkaparintani a távirányítót. Mutattak képet, elbűvölő kislányuk van, és tényleg nagyon élettel telinek tűnik. Mondták is, hogy mindig mindent elnyomkod és kapcsolgat, ezért különösen jó hogy le tudják zárni a távirányítót.

Beállítható egy adott hőmérsékletre, amihez képest ki tudja választani hogy hűtő vagy fűtő funkció legyen, és be tudj állítani a ventilátor kívánt sebességét. Széles spektrumban működik, -15 °C és 43°C külső hőmérséklet között is tökéletesen üzemel.

Ez a klíma rendszer egyébként még az egészség megőrzésre is ügyel. Egyrészt páramentesít, amivel így komfortos érzetet kelt. Másrészt pedig szűri a levegőt. Semlegesíti a baktériumokat egy elektrosztatikus réteggel. Az aktív szén szűrő pedig a kellemetlen szagokat vonja ki a levegőből.

A könnyű használat érdekében pedig, van automatikus hibakeresés, amivel így egyből lehet tudni hogy hol van a probléma, ha véletlenül felmerülne egy. De egyébként az intelligens leolvasztásnak és az alaplemez fűtésnek köszönhetően, nagyon ritkán van gond vele. Mert így mindent megtesz a klíma azért, hogy zavartalanul működhessen.

Csak úgy ámuldoztam, hogy ilyen csodálatos szerkezet létezik. Nagyon le voltam maradva ezek szerint, hogy nem tudtam róla. Már csak egy dolog foglalkoztatott. Hogy mennyi egy ilyen fűtésre optimalizált klímának az ára. Mert nem tudom elképzelni, hogy nem csillagászati összeget kérnek egy ilyen multifunkciós klímáért. Pedig tényleg nem.

Mutatott a csaj egy oldalt: fűtésre optimalizált klíma ár. Itt rengeteg berendezés közül lehet válogatni, igen jó áron. Még akciók is vannak! Sőt, az itt vásárolt klímákra 3+2 év kiterjesztett garancia érvényes. Elgondolkoztam azon, hogy én is beszerzek egy ilyen klímát. De ezt már nem volt idő megvitatni, mert szólítottak is a dokihoz. Elköszöntem, és mondtam hogy mennyire örültem a találkozásnak. Ezt komolyan is gondoltam, mert tényleg jót beszélgettünk. És remélem, jobban lesz a kutyusuk.

Tapmancsot megvizsgálta az állatorvos, aztán javasolt néhány gyógyszert. Ezeket gyorsan ki is váltottam. Szerencsére gyorsan jobban lett, és visszanyerte régi életkedvét. Már a köhögése is sokat javult. Tehát mindenféleképpen megért elmenni állatorvoshoz. Tapmancs is sokkal jobban lett, és én is tanultam valami újat és hasznosat.