Az orvos segít a kedvencemen, én pedig segítek az orvos telefonján…

Szerencsére nem kell túl sűrűn járnom az állatorvoshoz, mert a leguánom nem egy betegeskedő típus. Igazából pont azért szeretem, mert azon kívül, hogy etetni és itatni kell, nem sok vizet zavar. Én nem az a típus vagyok, aki azért tart állaton, hogy simogatni, meg becézgetni, meg macerálni tudja. Engem megnyugtat, hogy ha látom a leguánomat, hogy vele is minden rendben és nem kell semmi extrát csinálni. Sajnos a múlt alkalommal viszont látszott rajta, hogy valami nincsen rendben ezért fel kellett keresnem az állatorvos rendelőjét, hogy nézze meg, mégis mi történhetett Ferenccel.
Az orvos nagyon készségesen segített és kiderült, hogy semmi komoly baja nincs, csak a hasa fájt valószínűleg, valami olyat ehetett, amit nehezebb volt számára megemészteni. Ezért kapott egy kis emésztést segítő gyógyszert, hogy jobban legyen és tulajdonképpen már vihettem is haza.

Viszont érdekes módon, ekkor az orvos fordult hozzám segítségért. Azt kérdezte, hogy nincsen-e egész véletlenül nekem Sony Xperia telefonom. Mire én mondtam, hogy akár hiszi, akár nem, de az van. Ő hálálkodott egy sort, majd folytatta, hogy hetek óta kérdezgeti az ismerőseit, barátait és most már a páciensei gazdáit is erről, mert senkinek sincs a környezetében Xpera-ja, viszont neki pedig segítség kell ezzel kapcsolatban. Én rögtön mondtam, hogy bátran kérdezzen, amiben tudok, segítek. Ő pedig erre mondta, hogy az a helyzet, hogy nem olyan rég leejtette a telefonját és az képernyővel érkezett a földre, így csúnyát megsérült és most lázasan Xperia szerviz vadászatban van, de idáig sikertelenül. Erre én megkértem, hogy mutassa meg nekem, hogy milyen állapotban van az a telefon. Láttam, hogy a kijelző tényleg csúnyán betört így cserélni kell azt. De szerencsére ismerek egy helyet, ahol nagyon jó áron és egészen gyorsan tudják neki kicserélni a kijelzőt. Amikor ezt elmondtam neki, jóformán a nyakamba ugrott az örömtől. Mondta, hogy nem egy nagy guru az ilyenekben és nem igazán szeret ezekkel foglalkozni, de sajnos a szükség törvényt bont, ennek ellenére nem talált nagyon semmi értékelhetőt magának.

Még ott helyben átküldtem neki a címet és mondtam, hogy nyugodtan telefonáljon oda, vagy csak állítson be, általában kedves fogadtatásban és gyors kiszolgálásban részesül. Ami pedig a végeredményt illeti, én bárkit, akit ismerek és ott csináltatta meg a telefonja kijelzőjének a cserjét, vagy javítását, nagyon elégedetten távozott. Ezek után pedig én személyesen tanácsoltam neki, hogy mindenképp tetessen fel védő-üvegfóliát és vásároljon hozzá egy megbízható telefon tokot, mert ezek is bizony nagymértékben megnövelik a telefon élettartamát és persze ellenállóbbá teszik a telefont az ilyen baleseteknél.

A doki nagyon hálás volt a segítségemért és cserébe megkérdezte, hogy mit szólnék, hogy ha egy hála vacsorára meghívna, azért cserébe, hogy ilyen készségesen tájékoztattam. Majd hozzá tette, hogy arról nem is beszélve, hogy egy ilyen szép emberrel nagyon szívesen vacsorázna együtt, és ami azt illeti, egy kicsit sajnálja, hogy nem valami betegeskedőbb állatom van, mert úgy gyakrabban kéne hozzá járom, ő pedig gyakrabban látna. Hát mondanom sem kell. Nem tudtam ellenállni egy ilyen felhívásra. Belementem a vacsorába. Azóta, pedig már nem az első és nem is a másodig randevúnknál tartunk, sőt.