Az állatorvostól vettünk ötletet, mely jónak bizonyult

Nagyon fontosnak tartjuk a férjemmel, hogy az állatainknak is megfelelően jó, kiegyensúlyozott életet biztosítsunk. Ezért fél évente állatorvoshoz is járunk a kutyáinkkal, általános állapotfelmérésre, kötelező védőoltások beadására. Konzultálni is szoktunk az állatorvossal, hogy az adott évszaknak megfelelően hogyan tápláljuk a kutyusainkat, hogy mindig kiegyensúlyozottan, egészségesen legyenek ellátva. Erre próbáljuk nevelni a gyerekeinket is, hogy törődjenek kis kedvenceikkel. Egyik ilyen rutin állatorvosi vizsgálatra elkísért minket, a 4 éves gyerekünk.

Nagyon türelmesen kivárta a sort, mire bejutottunk a vizsgálati szobába, ahol a mi kutyusunk állapotát felmérték, az oltását beadták. A doktor az asszisztensének lediktálta, milyen változásokat vesz észre a kutyusunkon, illetve, hogy milyen oltást, hatóanyagot kapott. Az asszisztensnő a laptopján begépelte a megadott információkat, és mivel nem volt panasz gyorsan végeztünk is.

Hazaérve gyermekünk meséli testvérének, hogy hogy zajlott a vizsgálat, hogy minden adatot felvittek egy számítógépre. Ő is orvosost szeretne játszani, kitalálta, hogy neki is milyen jó lenne, szívesen játszana egy laptoppal.

Férjemmel egymásra néztünk, hogy most erre mit reagáljunk, megbeszéltük, hogy a gyereknek születésnapja lesz, így jó ajándéknak fog bizonyulni egy gyermek laptop.

Az interneten utána néztünk, hogy a korának megfelelő játékszert válasszuk ki. Számos lehetőség közül tudtunk választani. Egészen kisgyermekek számára is készítenek már gyermek laptopokat, ezen laptopok ugyan úgy néznek ki, mint egy normál felnőtt készülék. Van képernyője és billentyűzete, ám sokkal kisebbek és természetesen színes, masszív műanyag az anyagjuk.
Találtunk tanuló laptopokat melyek 1 éves kortól használhatók, aranyos figurákkal, melyek a gyermek tapintását, észlelését fejlesztik, kis számokkal, különböző formákkal.

Mivel a mi kislányunk már 4 éves, neki ez a gyermek tanuló laptop nem tudna már többet tanítani és a fejlődését nem szolgálná.
Ezért esett a választásunk egy következő korosztályt megcélzó készülékre, ami egy tanuló gyermek laptop.

Mivel kislányunk imádja a rózsaszín szín, és szerencsére ezen a fantasztikus oldalon pont megtalálható egy ilyen termék, rögvest a leírását kezdtük tanulmányozni. Mely az oldal azt is tartalmaz, megkönnyítve a vásárlói dolgát a döntésben, számunkra is nagy segítség volt. Kis gyermek kézzel és ujjakkal jól kezelhető gombjai vannak, a magyar abc – t tartalmazó billentyűzettel. Oldalt található egy kis egér, amivel játszi könnyedséggel tudja kezelni a gyermek a készüléket. Ami eltért egy normál laptophoz képest, az az, hogy kisebb a képernyője, és nem is színes.

Amire kislányunk használni szeretné, hogy ő úgy tegyen, hogy a kutyusok egészségügyi állapotát vezesse fel benne, teljesen alkalmas lesz.

Ezen felül rengeteg másfajta készség és képességfejlesztő funkcióval rendelkezik ez a gyermek laptop. Nem is hittünk amikor lejjebb görgetve a leírásában, megtaláltuk, hogy 50 különböző tevékenységet tud ez a kis készülék. Nem csak imitálni tudja a készülék használatát, de játszva fog tanulni. Aminek nagyon örültünk, mert hasznos ajándékokat szeretünk vásárolni a gyerekek részére, ami a testi, lelki, és gondolkodás képességüket tudja fejleszteni.

Kislányunk pont abba a korba érkezett, amikor tanítjuk számára a betűket, számokat, a sok játék után, nagy kedvvel veti bele magát a tanulásba. Érzi és szereti is, ha másra is kell már használni az agyát. Ez a gyermek laptop remek megoldás arra, hogy játékosan tanulja ezeket meg, mivel 6 tevékenység közül lehet választani. Választható funkciók közül megismerheti a betűket, számokat, az órát, és még számolni is tud vele, fejleszti a memóriát, szavak helyesírását gyakoroltatja, gombok felismerése azáltal, hogy a készülék kéri, hogy nyomjon le egy adott gombot, és a helyes gomb lesz megnyomva, a gyermek még zenélni is tud vele.

Az egér megfogása és a kattintások milyensége, hossza fejleszti a finommotoros mozgásokat, olyan mintha legózna, vagy éppen a barbie babáját öltöztetni, mindeközben fejlődik a kézügyessége.

A csomag a leírás szerint tartalmazza a magát a gyermek laptopot LCD kijelzőt, a magyar szoftvert, hogy magyarul tudja kislányunk megoldani a feladatokat. A szoftver tartalmaz 50 féle foglalkoztató programot, valamint 18 fajta játékot, mely tényleg azt szolgálja, hogy a gyermek ki tudjon kapcsolódni.

Valamint a doboz tartalmaz még egy egeret is.

Döntöttünk megrendeltük a készüléket online, minden gördülékenyen ment, a napokban várjuk, hogy megérkezzen a csomagunk.