Amikor az apróhirdetés és az állatorvos találkozik

Szerencsére azok közé az emberek közé tudom magam sorolni, akik megélhetik az álmukat. Minden vágyam az volt, hogy állatokat mentes és szerencsére ez össze is jött. A kitartó tanulás, az egyetemen töltött álmatlan éjszakák egy-egy zárt helyi előtt, kifizetődött, hiszen most a hobbim a munkám! Sokan nem is sejtik mennyire hálás feladat ez. Igaz az állatok nem igazán tudják sokszor, hogy amit csinálok az értük van, de a végén remélem rájönnek, hogy értük volt az a sok kellemetlenség, amit el kellett tűrniük. Az évek alatt rengeteg esettel találkoztam már, és még mennyi vár még rám!

Szinte nem is képzelné az ember, de előszokott fordulni olyan is, hogy az állat a vemhessége alatt megbetegszik. A gazdi elhozza a kis magánrendelőmbe, ahol felállítom a diagnózist, és ha már a vemhesség vége felé jár, javaslom, hogy indítsuk meg a szülést, hogy a betegség, ne támadja meg a benn pihenő kicsiket. Ez többnyire elég rizikós művelet, mert gyakran az anyaállat életébe kerül. Pár alkalommal sajnos megkövetelte a kicsik egészségét anyjuk halála. Ilyenkor sokan úgy gondolják, hogy ha meg is halt a kedvenc, az utódait elviszik a gazdik és szeretetben élnek tovább együtt. Ezt sokan így gondolják, de a gyakorlatban nem így van. Nem egyszer fordult elő, hogy a gazdik az új szülött kutya, macska kölyköktől elálltak és a rendelőmben hagyták. Otthon van már elég állatom, ezért ki kellett találnom valamit. Törtem a fejem, de aztán az asszisztensem szolgált egy remek megoldással.

Julikáról tudni kell, hogy nagyon szereti az online vásárlást, de főleg az apróhirdetéseket. Ad és vesz látástól vakulásig, ha éppen holtidő van a rendelőben, akkor is folyton az ilyen oldalakat bújja. Azt mondja jó fizetés kiegészítés és nagyon olcsón lehet kifogni igen jó dolgokat. Ebből a szenvedélyből kiindulva ajánlotta nekem kedvend aprós oldalát a nextapro.hu webhelyet. Állítása szerint akkor is meg lehet találni az oldalt, ha ékezetek nélkül írod a keresőbe az aprohirdetes szót. Ezen az oldalon minden megtalálható és a folyamatosan bővülő tábora egy kifejezetten jó hirdetési felületnek számít. Én elhittem Julikának, mert nem nagyon mozgok ilyen körökbe, annyi kérdésem volt, hogy háziállatokat lehet e hirdetni rajta. A válasz – Természetesen igen! – volt. Ráadásul ingyen lehet feladni és még jutalékot sem kell fizetni, ha valamit sikerült eladni.

Tetszettek ezek a kondíciók ezért az első hirdetést fel is adtuk itt, miszerint árván maradt tacskó kölykök elvihetőek! Persze mindezt ingyen, a lényeg, hogy egy szerető otthonba kerüljenek. 4 kölyök volt, egyet nagyon hamar elvittek, már az apró kitétele után 3 óra elteltével, aztán 2 napig semmi. Az asszisztens nő a második nap után mondta, hogy ha kell, prémiummá lehet tenni a hirdetést és akkor kiemelődik, hogy szem előtt legyen.  Én kapva kaptam az alkalmon, mert több pénz fenntartani a kicsiket, mint kiemeltetné a nemes célom. Tényleg elenyésző összeg az egész, ezért úgy voltam vele, miért is ne, kell a kicsi tacskóknak egy jó szerető otthon.

A prémiumra váltás után, záporoztak a megkeresések, akkora verseny indult el, hogy pénzt is ajánlottak értük, csak ők vihessék haza! Végül minden kis kutyus egy nagyon jó otthonra talált, és még a prémium szolgáltatás költségei is megtérültek nekem! Hiába, hogy ingyen kezdtem hirdetni, végül még is kerestem rajta! Azóta kétszer, háromszor fordult elő hasonló eset. (ha nem említettem volna ez a tacskós volt az első) A Nextapro mindig hatalmas segítség volt ilyen esetben, és annyira megkedveltem az az oldalt, hogy én is elkezdtem használni. Már rengeteg szép szobanövényt vettem, mind hazára, mind az állatorvosi kis magánrendelőmbe! Nem is értem eddig miért nem használtam, vagy ismertem ezt az oldalt! Végül is „jó pap holtig tanul” örülök, hogy idejében megismertem ezt a nagyszerű oldalt. Én nem vagyok túl nagy informatikai guru, de olyan egyszerű ez az aprós weboldal, hogy én is könnyedén tudom kezelni! Ajánlom mindenkinek!