Állatorvosi rendelő, szórólap, motorosbolt

hunter-160297_640Igen csak fárasztó hét volt a múlt hét. Annyi teendő volt, közben még a vizsla kutyánk Dodi is olyan kis bágyadt volt, hogy úgy döntöttem, pénteken elviszem az állatorvoshoz, hogy nézze meg, mi baja lehet.

Az állatok

Nálunk a kutya is egyen rangú társ. Főleg, hogy a férjem kutyája, és vadászatra is használja. Amióta a másik kutyánkat elvesztettük, csak ő maradt…

Még kölyök volt, amikor vettük, és kifejezetten arra a célra, hogy a párom betanítja, és elviszi vadászni magával. Mára igazán összenőtt páros lettek, és folyton azt hallgatom, ha hazajönnek, hogy milyen ügyes volt, ezt vissza hozta, vagy azt, vagy hogy éppen tudott csendben várakozni. Ezt igen csak nehéz megtanulni egy kutyának. Persze a jutalom nem maradhat el soha.

A kutya jutalma

Ha én elmesélem nektek, hogy a múltkor mit talált ki a párom, el sem fogjátok hinni. Mivel ismert vadász, felhívták egyik este, hogy elütöttek két fácánt, és hogy mit csináljanak vele, az út közepén csak nem fogják otthagyni. Persze neki sem kellett több, már ment is, hogy intézkedjen…

Talán egy óra telhetett el, mikor hazaállított a két madárral. Kérdeztem tőle, hogy mit akarsz ezzel, mert miután elütötték azért csak nem fogom megfőzni. Valahogy nem vágytam rá. Nem mintha válogatnék, mert szeretem a vadhúst, de nem így… Szóval miután a jószágok már ott voltak, nem volt mit tenni. Én mondtam, hogy kizárt, hogy este 10 órakor én nekiálljak pucolni. A lényeg, miután közöltem, hogy nem esszük meg, kitalálta, hogy jó lesz jutalom falatnak a kutyának, ha jó dolgozott. Ezt még praktikusnak is találtam, hiszen neki is kell ennie, és a finom falatokért még jobban hajlandó dolgozni. Így a madarakról letudtuk a gondot.

Visszatérve az állatorvoshoz, el is mentem, és reméltem, hogy nem lesz semmi gond. Miközben várakoztam, az asztalon heverő szórólapokat böngésztem. Volt közte minden féle, egy új motorosbolt szórólapja is. Sokat nem is kellett várnom, és kiderült, hogy semmi komoly baj nincsen, csak a fogát kellett egy kicsit rendbe tenni. Szerencsésen megúsztuk, és a párom is örült neki, hogy semmi baja nincs az ő kedvencének.