Állatorvoshoz vittem a cicámat, amíg várakoztam ajánlottak nekem egy új testápolót!

Be kell vallanom, rettegek az orvosoktól. Ameddig nem muszáj, addig el sem megyek egy-egy rendelőbe, de sajnos néha kikerülhetetlen ez a dolog. Érdekes a félelmem, hiszen sosem volt rossz tapasztalatom az orvosokkal, mégis már a gondolattól is borsózik a hátam. Amikor megérzem azt a tipikus fertőtlenítő szagot, ami az orvosi rendelőket jellemzi és már egyből elfog a para.

Érdekes módon még az állatorvostól is tartok picit, pedig ő engem nem is kezel. Nemrégiben cica tulajdonos lettem, a házi kedvenceket pedig muszáj néha elvinni a dokihoz, oltásra, kezelésre, erre-arra. Legutóbb például azért vittem a cicámat, mert ivartalaníttatni kellett őt. Tudom, hogy a felelős állattartásnak ez egy fontos lépése, ezért meg kellett tennem. Habár kicsi tartottam a dologtól, hiszen tudtam, hogy a cicát is kicsit meg fogja viselni ezt a művelet, mert kell egy kis idő amíg begyógyul a sebe, de hosszú távon ő is jobban fogja érezni magát így.

Kértem időpontot és fel is kerekedtünk a cicussal, akit egyébként Pufinak hívnak. Amikor megkaptam, még egy igazi kis szőrgolyó volt és ez a szó jutott először eszembe, mikor ránéztem. Most már közel egy éves és már annyira nem pufók, mint régen, de a név valahogy rajta ragadt. Lényeg ami a lényeg, Pufit betettem a hordozójába, aztán útnak indultunk az állatorvoshoz. Annak ellenére, hogy időpontunk volt, egy kicsit várni kellett, szóval a váróban ücsörögtünk. Volt ott rajtunk kívül egy lány is, aki a Golden retrieverjét hozta oltásra. Szóba is elegyedtünk főként a házi kedvenceinkről volt szó és az ő vicces szokásaikról. Mikor Pufi következett, akkor bevittem őt, majd, kijöttem, de mielőtt hazaindultam volna, még beszéltem pár szót a lánnyal. Valahogy a szépségápolásra terelődött a szó, már nem is emlékszem, hogy milyen apropóból, de elkezdtük felsorolni egymásnak, hogy mik azok a termékek, amikre a legjobban esküszünk, mert nagyon jók. Kiderült, hogy mindketten ugyan azt a szempillaspirált használjuk, ráadásul a samponunk márkája is egyezik, viszont mikor a kedvenc testápolójáról beszélt, akkor rájöttem, hogy még nem is hallottam arról a márkáról.

Ő teljesen lesokkolódott, mondta, hogy akkor mindenképpen nézzek utána ennek a testápolónak és próbáljam ki, mert olyan jó, hogy utána mást nem is leszek hajlandó használni. Megígértem neki, hogy felírom a nevét és rá fogok keresni a neten. Ez után hazamentem, mert az orvos azt mondta, hogy Pufit a műtét után még pár óráig megfigyelnék, szóval késő délután menjek érte vissza.

Otthon leültem a gép elé és rákerestem a testápolóra amit a lány, akinek azóta sem tudom a nevét, ajánlott. Leírás alapján szimpatikusnak tűnt, mert natúr termék, nem tartalmaz mesterséges anyagokat, meg színezékeket, de cserében tele van vitaminokkal és ápoló összetevőkkel. Mivel rajongok a kozmetikumokért, és szereket számomra ismeretlen termékeket kipróbálni és tesztelni, ezért egyből rendeltem is egyet, mert gondoltam, hogy veszíteni nem veszíthetek vele.

Délután visszamentem Pufiéért, szerencsére jól viselte a műtétet, de az utána levő órákban kissé már kába volt. Úgy nézett ki a cica, mint egy részeg ember, nem nagyon tudott egyenesen járni, dülöngélt néha és igencsak aluszékony is lett. Sajnáltam szegényt, de azért egyben vicces is volt. Mire este lett, addigra kiment belőle az altató hatása teljesen, utána már csak amiatt aggódtam, hogy ne piszkálja a varratait. Szerencsére rendes kis csaj volt, jól viselkedett és a varratai közelébe sem ment, így elég gyors volt a gyógyulás. A megadott időben vissza is vittem varratszedésre és azóta szerintem már el is felejtette, hogy mit élt át.

Majdnem egy hónapja történt mindez. Azóta Pufi szőre már teljesen vissza is nőtt a hasán, úgy néz ki, mintha mi sem történt volna vele, sőt, talán még szebb és fényesebb is az újonnan nőtt szőre.

És mi van a testápolóval? Szerencsére hamar megérkezett a rendelésem és amint kiszállították, egyből ki is próbáltam. Kellemes az illata, gyorsan beszívódik és úgy vettem észre, hogy remekül hidratál, szóval ha osztályoznom kéne, tuti ötöst adnék neki. Biztos el fogom használni ezt az egész flakon testápolót és nagyon valószínűnek érzem, hogy a jövőben venni fogok belőle még.

Mindent összevetve, ez a látogatás az állatorvosnál elég jól alakult.